fbpx

Spitskozijn

Home » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ben je nieuwsgierig naar de levering, vergunning, kosten, montage en meer van kunststof kozijnen, dakkapellen, schuifpuien of deuren? We hebben hier de meest gestelde vragen (en natuurlijk antwoorden) voor jou op een rijtje gezet.

Algemeen

Hoelang gaan kunststof kozijnen mee?
Kunststof kozijnen gaan over het algemeen 50 tot 75 jaar mee. Dit is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit en de montage. Lees hier waarom wij uitsluitend met stelkozijnen monteren.
Waarom gebruiken jullie Schüco?

Schüco is wereldwijd marktleider van kunststof kozijnprofielen en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De kwaliteit, flexibiliteit en levensduur van Schüco kozijnprofielen in ongeëvenaard.

Levering

Wat is de levertijd van kunststof kozijnen?

De levertijd van kunststof kozijnen bedraagt ongeveer 8 tot 12 weken na opdracht. Kiest u kleuren die niet veel voorkomend zijn, dan kan de levertijd langer zijn. Graag informeren we u hierover tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Hoe wordt er geleverd?

Kozijnen – Doorgaans worden de kozijnen door ons op de dag van montage meegenomen naar uw locatie. 

Glas – Meestal wordt het glas enkele dagen van tevoren bij u geleverd op een zogeheten glasbok. Deze wordt na montage weer opgehaald.

Container – Een container wordt (indien nodig) ook enkele dagen van tevoren geleverd en weer opgehaald na montage

Voor leveringen die voorafgaand montage bij u plaatsvinden, verzoeken wij u ruimte te reserveren.

Werkwijze & montage

Hoe werkt een aanvraag

Wanneer u een aanvraag bij ons doet voor een offerte of informatie, nemen wij spoedig contact met u op. Afhankelijk van uw voorkeur en de situatie, kunnen we een afspraak met u maken voor een bezoek bij u thuis. Tijdens dit gesprek kunnen we uw wensen inventariseren en eventueel al de grove maten opnemen die we nodig hebben voor het maken van de vrijblijvende offerte.

Hoe werkt een bouwkundige inmeting?

Als u akkoord bent gegaan met de offerte, plannen we een bouwkundige inmeting in. Hier komt een professionele inmeter de exacte afmetingen opnemen die nodig zijn voor het bestellen van uw producten. De inmeter bespreekt tevens met u de opdracht om zeker te zijn dat alles verloopt zoals verwacht.

Moet ik voorbereidingen treffen?

Bij een kennismakingsbezoek en een inmeting is het van belang dat we een goed beeld krijgen van de situatie. Zorg daarom dat alle ramen, deuren etc. goed toegankelijk zijn voor deze opnames. 

Voordat de plaatsing van start gaat, ontvangt u van ons een pakket met meer informatie hierover. Zorg dat de delen waar werk wordt uitgevoerd goed toegankelijk zijn.

Waar moet ik rekening mee houden?

Bij het uitbrengen van de offerte en eventueel bij de bouwkundige inmeting, geven we een schatting van de montageduur. Zo krijgt u een goed beeld van de verwachte doorlooptijd. Tijdens de plaatsing is voor ons team van belang dat ze:

  • Ruimte rond de te plaatsen/vervangen kozijnen goed toegankelijk is
  • Toegang tot sanitaire voorzieningen
  • elektra-aansluiting
Moet ik thuis blijven tijdens de montage?

U hoeft niet per se thuis te blijven tijdens de montage. Wel is het van belang dat u goed bereikbaar bent, mochten er vragen zijn of situaties voordoen waarbij uw hulp benodigd is.

Hoelang duurt de montage?

Dit is sterk afhankelijk van de hoeveelheid en moeilijkheidsgraad van de te plaatsen kozijnen. Uw adviseur kan u hierover informeren.

Moet ik ruimte vrijhouden rondom het huis voor de montage?

Kozijnen kunnen groot en zwaar zijn. Zorg daarom dat er in en rond uw woning voldoende ruimte is.

Vergunningen

Heb ik een vergunning nodig voor kunststof kozijnen?

In de meeste gevallen is er geen vergunning nodig om kozijnen e.d. te vervangen, tenzij dit bijvoorbeeld sterk invloed heeft op het aanzicht van uw woning. Raadpleeg hiervoor uw gemeente of lokale welstandscommissie. 

Er is een kraan nodig; moet ik hiervoor een vergunning regelen?

Dit is afhankelijk van de grootte van de kraan, de gemeente, straat en natuurlijk de situatie. Voor het uitbrengen van de offerte raadplegen wij onze contacten die de kraan organiseren. Zij kunnen doorgaans goed bepalen of dit noodzakelijk is. 

Financieel

Wanneer betaal ik voor de kunststof kozijnen, gevelbekleding en werkzaamheden?

Bij Spitskozijn betaalt u achteraf voor uw nieuwe kozijnen en de werkzaamheden. In de aanloop naar de montage zult u alvast de factuur hiervoor ontvangen zodat u tijd heeft om bijvoorbeeld alvast de declaratie te doen bij uw bouwdepot.

Kan ik subsidie krijgen?
Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Raadpleeg deze pagina voor meer informatie.
Wat kosten kunststof kozijnen?

De kosten van kunststof kozijnen en gevelbekleding zijn zeer afhankelijk van onder andere de afmetingen en kleuren die u kiest. In een vrijblijvende offerte kunnen we deze kosten voor u inzichtelijk maken.

VRAAG VRIJBLIJVEND ADVIES AAN

Scroll naar boven